pROJECT

The Fizz Leiden


vRAAG VAN

The Fizz Leiden

Het gloednieuwe studentenhuis “the FIZZ” in Leiden biedt 394 volledig gemeubileerde appartementen, allen met een eigen keuken en badkamer. Daarnaast zijn er verschillende gemeenschappelijke ruimtes, zoals studeerruimtes, ontmoetingsplekken en een sportschool. In het midden van het rechthoekige gebouw bevindt zich een prachtige binnentuin. In de binnentuin vinden we een tweetal rechthoekige terrassen van grind, omgeven met veel groen. Beheerder en opdrachtgever IC campus heeft Rock Projects gevraagd de binnentuin in te richten zodat de ruimtes functioneel benut kunnen worden, maar ook esthetisch passen bij het duurzame gebouw.

De geleverde oplossing

De robuuste meubelen van Rock Products komen helemaal tot hun recht op de IC campus. Door het gebruik van restbeton, en fabricage door een crew met afstand tot de arbeidsmarkt past dit helemaal in het gedachtengoed van IC campus. De buitenmeubelen zijn uitgevoerd in FSC hardhout om een levensduur van 30 jaar te waarborgen. We hebben de gebieden ingericht met de robuuste C3 meubelen van Rock Products. Op het achterste rechthoekige terras is gekozen voor Picknickbanken. 3 picknickbanken bieden plek aan 18 personen die daar o.a. kunnen studeren of lunchen. Op het voorste terras is gekozen voor een combinatie van 2 brede C3 loungers en een 5 meter lange C3 bench zonder rugleuning. Tussen deze zware robuuste banken staan 4 C3 lowtables, het zware bijzettafeltje van Rock Products.

De twee terrassen worden verbonden met een pad van tegels, waar gebarbecued kan worden. We hebben hiervoor gekozen voor de robuuste en veelzijdige Sunny Barbecue. De barbecue heeft een in hoogte verstelbare vuurschaal waardoor de temperatuur geregeld kan worden. Daarnaast kan het ook als vuurschaal gebruikt worden. Deze zware maar toch verrijdbare barbecue wordt vergezeld door een opslaghok, de C3 woodstock. Dit biedt plaats voor een grote pan, barbecuegerei en wat brandhout of kolen.

Alle uit reststromen verkregen betonnen elementen zijn uitgevoerd in antraciet. Dit combineert prachtig met de warme bruine kleur van de FCS bankirai planken.

“We zijn al geruime tijd in gesprek met IC campus Leiden rondom dit project. Met hun beperkte budget hebben we de nodige uitdagingen gehad. Gelukkig is het allemaal gelukt en hebben we de ruimte zeer netjes opgeleverd.“

Sfeerimpressie

Bijdragen aan een duurzame en circulaire economie?

BEKIJK AL ONZE PROJECTEN HIER