pROJECT

Antonian Amsterdam


vRAAG VAN

Antonian Amsterdam

Het voormalige hoofdkantoor van Vroom & Dreesman heeft een complete make-over gehad en is omgetoverd tot een bijzonder bedrijfsverzamelgebouw. De makers hebben de naam Antonian direct afgeleid van Anton Dreesman, een rasechte Amsterdamse ondernemer die zijn tijd ver vooruit was. Hij bracht verschillende producten en mensen bij elkaar onder 1 dak. En juist dát is wat Antonian nu ook doet; verschillende creatieve bedrijven huisvesten die in een inspirerende huiselijke omgeving kunnen opereren. Een onderdeel van die werkomgeving is de daktuin, en daar komt Rock Products in beeld. De opdrachtgever CBRE heeft ons gevraagd de daktuin volledig in te richten.

De daktuin biedt een fantastische werkplaats, mits het weer het toelaat. Men kan met laptop aan bartafels werken, lekker sparren in de buitenlucht op een van de vele tuinbanken, even een memo verwerken aan een van de picknicktafels, of gewoon even een rondje wandelen voor de nodige beweging.

De geleverde oplossing

De ruimte bestaat uit 5 gebieden. Links en rechts van de doorgang zijn twee terrassen met grind en overkapping. Hier is gekozen voor “actief”. Een combinatie van antraciet C3 benches uitgevoerd met FSC hardhout en gelijke C3 barsets. De bartafels, uitgevoerd met houten tafelblad, zijn goed geschikt om te werken met een laptop. De tuinbanken hebben een actieve zithouding en lenen zich goed voor overleg. De beton en hardhouten buitenbanken hebben we gecombineerd met C3 lowtables. Werknemers bij Antonian kunnen hun koffie of theekopje hier goed op kwijt.

Op 1 van de terrassen is een outdoor tafeltennistafel geplaatst voor de nodige afleiding.
In het kunstgrasveld is gekozen voor lange C3 benches zonder leuning zodat men aan beide zijden kan zitten. Op het achterterras is gekozen voor douglas picknickbanken. De 4 picknickbanken met een lengte van 4 meter bieden maar liefst 60 zitplaatsen. Het terras van betontegels hebben we wat vriendelijker gemaakt door er een insectenhotel te plaatsen. Dit biedt de nodige bijen, wespen, vlinders en andere insecten de ruimte om te schuilen, broeden en sprokkelen.

De laatste ruimte is de echte “tuin”. Deze ruimte is prachtig vormgegeven met cortenstalen borders en prachtige paars en roze kleurige beplanting. Het grind van het actieve terras loopt door in deze ontspannen en creatieve ruimte. In de ronde gebieden hebben we C3 loungebanken aangeboden om echt lekker te kunnen ontspannen. Ook hier zijn de zware C3 lowtables geplaatst om het helemaal af te maken. Om het nog iets “persoonlijker” te maken hebben we alle banken gegraveerd. Alle banken hebben een klein logo van Antonian Amsterdam. Als kers op de taart loop je bij binnenkomst tegen een 6 meter lange bank met een gravering “ANTONIAN AMSTERDAM” over de gehele rugleuning.

“Dit is een project zoals wij ze het liefste zien. We zijn graag vroeg in het proces in beeld om mee te denken en mogelijke oplossingen aan te leveren. We hebben CBRE volledig ontzorgd door ze een volledige buiten oplossing aan te bieden. We hebben veel verschillende producten in verschillende maatvoeringen kunnen gebruiken en het geheel afgemaakt met graveringen.“

Sfeerimpressie

Bijdragen aan een duurzame en circulaire economie?

BEKIJK AL ONZE PROJECTEN HIER