pROJECT

Uitvaartstichting Hilversum


vRAAG VAN

Uitvaartstichting Hilversum

In het najaar van 2020 zijn we benaderd door de directrice van het uitvaartstichting Hilversum. Ze waren bezig met grootschalige renovatie van de locatie Bosdrift. Deze begraafplaats is enkele decennia onbeheerd geweest en was letterlijk een beetje spookachtig geworden. Dat wilden de nieuwe eigenaren grondig aanpakken. Zo gezegd, zo gedaan. De door Leonard Springer ontworpen begraafplaats werd in ere hersteld; de paden zijn vernieuwd en verhoogd met een cortenstalen border. De graven zijn opgefrist en de bomen en beplanting gesnoeid. Nabestaanden en omwonenden kunnen weer heerlijk door het openbare buitenterrein wandelen.
Het kopstuk in dit project is waarschijnlijk wel het receptiegebouw. Het oude gebouw, ontworpen door P. Andriessen, is buiten geheel in authentieke stijl gerenoveerd, terwijl binnen grondig verbouwd is. Binnen zie je oude en nieuwe stijlen naadloos door elkaar lopen. Oude gebinten en delen oude muur, hand in hand met moderne verlichting en interieur. En precies dat authentieke gecombineerd met moderne vormgeving is wat Hilversum aantrok bij het zien van de C3 bench, onze parkbank bestaande uit betonnen elementen en houten planken.

De geleverde oplossing

De begraafplaats ging echter niet over 1 nacht ijs, dus heeft eerst een bezichtiging gedaan in onze werkplaats in Amsterdam.
Uitvaartstichting Hilversum was erg gecharmeerd van de combinatie van antraciet gekleurd beton met FSC hardhouten planken. Ook het feit dat de banken klein te transporteren zijn vonden ze fijn vanwege de smalle paden van de begraafplaats.
Positief bericht dus, maar de begraafplaats wilde heel graag weten wat haar bezoekers van de bank zouden vinden. We besloten een proefplaatsing te doen.
Gemiddeld genomen vonden de bezoekers het een stijlvolle bank en vind men dat de geoliede hardhouten planken een mooie warme uitstraling geven. Na enkele maanden van feedback zijn we over gegaan op leveren van de banken, steeds op afroep en geplaatst op de aangewezen locatie.
Zoals gebruikelijk zijn alle banken zijn op maat gemaakt, enkele banken zijn uitgevoerd zonder rugleuning zodat men aan beide kanten kan zitten.

“In dit project heeft de directrice van de stichting de architect overruled. Zij zag het helemaal zitten met onze banken, terwijl de architect een oubollig gietijzeren bankje in gedachten had.“

Sfeerimpressie

Bijdragen aan een duurzame en circulaire economie?

BEKIJK AL ONZE PROJECTEN HIER