Begraafplaatsen

Het kenmerkende robuuste design van de meubelen van Rock Products leent zich uitstekend voor de semi-openbare ruimten. En dat ontdekken steeds meer begraafplaatsen…

Duizenden begraafplaatsen in Nederland.

Nederland telt duizenden begraafplaatsen. Daarvan zijn de meeste nog in gebruik, soms al sinds de middeleeuwen. Van oudsher was een begraafplaats in de nabijheid van de kerk te vinden, ook wel bekend als het kerkhof. Vandaag de dag vinden we begraafplaatsen op uiteenlopende plaatsen en in vele vormen.
Door het steeds populairder worden van crematie zien we ook steeds meer urnenmuren, urnenbossen, urnentuinen en andere vormen van urnengraven. Ook is het steeds vaker mogelijk om in de natuur begraven te worden, wat voor veel mensen een geruststellende gedachte is.
Waar en in welke hoedanigheid dan ook; het is altijd een plek van rust en bezinning met respect voor de nabestaanden. Je vindt er veel groen rondom de graven, wat een rustgevende werking heeft op mensen. De paden en velden zijn doorgaans goed onderhouden. Langs de paden vinden we vaak bankjes waar men even plaats kan nemen. Dit kan zijn om even tot bezinning te komen, maar is vaak ook erg fijn voor mensen die slechter ter been zijn om even op adem te komen. Om het onderhoud van graven en bijbehorende bloemen en planten te ondersteunen worden er gieters en manden beschikbaar gesteld.

De perfecte oplossing.

De producten van Rock Products sluiten goed aan bij de behoeften van begraafplaatsen. Rock Products ontwerpt en maakt robuuste buitenmeubelen. Een combinatie van hout en beton. Altijd op maat, en sociaal geproduceerd. De tuinbank van Rock Products is een robuust en rustig vormgegeven meubel met een actieve zithoogte. Dit is ook voor oudere mensen prettig.
De gestorte betonnen elementen zijn duurzaam en kunnen tegen een stootje. Roesten of houtrot aan de grond is hierdoor uitgesloten. De breedte van de bank wordt bepaald door de planken. Die zagen we op gewenste breedte, standaard leverbaar tot ongeveer 5 meter. De houtsoort en afwerking wordt door de klant bepaald.
De parkbank kan met en zonder leuning worden uitgevoerd.
Het aanzienlijke gewicht van de outdoor bench zorgt ervoor dat deze totaal niet diefstal gevoelig is. Desgewenst kan de bank in de grond verankerd worden.

Voor het opbergen van gieters en manden bieden we berghokken aan. Hier worden de gieters en manden opgeborgen. De gieters hangen aan een haak en de manden staan laag in het opberghok. Ook dit gieterhok is een fraaie combinatie van beton en hout. Hoogte en breedte worden bepaald door planken en buizen, die we op maat zagen. Het hokje wordt afgedicht met een zeil. Dit zeil laten we bedrukken in de stijl van de begraafplaats, om helemaal aan te sluiten bij de huisstijl.

Waarom kiezen voor Rock Projects?

De inrichting is een van de belangrijkste aspecten voor de look en feel van een ruimte. Er zijn echter meerdere zaken van invloed op de uitstraling van de beleving en een goed langdurig gebruik. Samen sturen we proactief op de juiste inzet van onze producten.

MODULAIR

Alles is modulair opgebouwd en dus overal makkelijk te (ver)plaatsen.
Ook dat is wel zo duurzaam!

Meer dan 30 jaar ervaring

Niet alleen verstand van ons product maar juist ook verstand van productontwerp en projectplanning.

Robuust

Zware jongens die tegen een stootje kunnen en makkelijk weer en wind trotseren

Samen is beter dan alleen

Wij zijn een sociaal onderneming dat werkt met en voor mensen aan prachtige duurzame producten.

Volledig circulair.

Voor veel begraafplaatsen wordt het aanschaffen van duurzame en circulaire producten steeds meer een belangrijk onderwerp. De maatschappij vraagt min of meer van ons om na te denken over onze toekomst. De meubelen van Rock Products worden allemaal op een duurzame manier vervaardigd door het gebruik van restmaterialen. Deze productie vindt plaats in een sociale setting waar mensen niet alleen aan onze producten werken maar ook aan zichzelf.
De meeste arbeid komt van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen in onze werkplaats aan de slag met behoud van uitkering. Het doel is om deze vaklui in spe in een traject van een half jaar weer in een betaalde baan uit te laten stromen. En dat lukt meestal.

U bent trouwens van harte welkom een kijkje te komen nemen in onze werkplaats, waar de mannen en vrouwen u met trots hun werk zullen laten zien.

Producten volledig naar wens.

Het is fijn als dit in een rustgevende omgeving, zoals begraafplaatsen en urnenbossen, het meubilair aansluit bij deze wensen. Met de parkbanken, gieterhokken en eventueel tafeltjes en plantenbakken van Rock Products zorgt u voor een kwalitatieve en duurzame inrichting van deze openbare ruimten.
Alle meubelen van Rock Products hebben een rustige uitstraling en passen daardoor mooi in het plaatje.
Ze zijn robuust en zullen jaren meegaan.
En hoe fijn is het om te weten dat deze meubelen gemaakt zijn met sociale impact en met gebruik van restmaterialen.

We doen ons best

Bekijk hier een greep uit ons werk

Benieuwd naar de mogelijkheden en wat Rock Products allemaal voor uw bedrijf kan betekenen? Bekijk eerder opgeleverde projecten.

We hebben even rondgevraagd...

Dit is wat we horen na oplevering en daar zijn we best trots op.

"Er wordt over ons gezegd dat we wereldklase jachten van wereld klasse bouwen. Jullie leveren producten van hoge kwaliteit en leveren wereldklasse ondersteuning "

Feadship

"Bedankt voor de doorlopende marketing samenwerking. Jullie producten zorgen ervoor dat ons team elke dag heerlijk samen komt tijdens de lunch en borrels."

Reservato

"Altijd vriendelijk en niets is te veel gevraagd. Iedereen is trots op de realisatie van de projecten als Rock Projects is betrokken."

Gemeente Amsterdam

Kunnen we meedenken?

We zijn best vriendelijk en staan altijd open voor een kennismaking.
U kunt ons telefonisch bereiken op +31 850 80 66 25 of mailen naar hallo@rockprojects.nl

"Wij willen IMPACT creeren door bewust duurzaam en sociaal te ondernemen. ROCK maakt producten waar iedereen vrolijk van wordt en blijft."
Peter Schellekens

Eigenaar, Rock Products

Proefplaatsing aanvragen?

We snappen dat een uitvaartstichting of een gemeente niet over één nacht ijs gaat. We bieden begraafplaatsen daarom altijd een proefplaatsing aan. Wilt u onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor uw begraafplaats of openbare ruimte, neem vrijblijvend contact op door ons te mailen of het contactformulier in te vullen. Bram zal zo spoedig mogelijk contact opnemen om in alle rust uw eisen en wensen scherp te krijgen.